Beperkte heropstart kinesitherapie Multizorg De Vaart na COVID-19 lockdown

Beste mensen,

We hebben net een periode van volledige lockdown achter de rug. Meer dan een maand probeerden we op deze manier de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Nu breekt er een periode aan van beperkte heropstart van de kinébehandelingen. In deze oefening volgen we de adviezen van Axxon, onze beroepsvereniging, die op haar beurt in nauw contact staat met de Nationale Veiligheidsraad.

Wij zijn vanaf maandag 27 april weer beperkt bereikbaar. Wij zijn ook verplicht om zelf een triage te doen om op die manier voorrang te verlenen volgens urgentie van de klachten.

Wij zijn tevens verplicht om maatregelen te nemen voor jullie maar ook onze veiligheid.

Onze voorwaarden om veilig te werken

Er wordt gewerkt in een 1/1 situatie, 1 patiënt en 1 therapeut per 3 kwartier á een uur, afhankelijk van de duurtijd van de behandeling .

We werken met maximaal 2 kabinetten i.p.v. anders met 4, deze 2 kabinetten zullen totaal gescheiden functioneren.

Elk kabinet beschikt over zijn eigen materiaal en pc zodat er geen uitwisseling van materialen is tussen de beide kabinetten

De stoelen in de wachtruimte zijn weg genomen, er kan rechtstaand gewacht worden of nog beter, buiten aan de voordeur indien het weer het toelaat.

Gelieve, voor de komst naar de praktijk, je handen grondig te wassen met water en zeep. Eventueel de handen ook ontsmetten.

De deuren in de praktijk worden enkel door de therapeuten geopend en gesloten.

Bij gebruik van de oefenzaal, worden na de sessie alle materialen door ons ontsmet

Zowel de therapeuten als de patiënten dragen een mondmasker. Onze handen en onderarmen wassen we met water en zeep om nadien te ontsmetten met alcogel.

De tafelovertrekken in badstof worden niet meer gebruikt. Tafels en toebehoren worden na de behandeling steeds grondig ontsmet.

Voorwaarden voor onze patiënten

Bij ziekte koorts of symptomen van COVID, blijf steeds thuis en breng ons hiervan onmiddellijk op de hoogte

Indien je contact zou gehad hebben met een besmet persoon, gelieve 2 weken te wachten alvorens terug naar de praktijk te komen

Kom zoveel mogelijk alleen, een eventuele begeleider kan niet wachten in de wachtruimte, wel in de auto op de parking

Breng een eigen handdoek mee voor persoonlijk gebruik

Doe, vooraleer je naar de praktijk komt, propere/verse kleding aan, indien je tevoren met iemand anders contact gehad hebt. Nadien ook steeds een douche nemen

Vermijd het gebruik van ons gemeenschappelijk sanitair voor de patiënten zoveel mogelijk.

Gelieve steeds een mondmasker te dragen wanneer je op behandeling komt. Indien je er geen hebt, kan je altijd een herbruikbaar exemplaar krijgen bij ons, wat je nadien in de wasmand werpt zodat wij het kunnen wassen

Hopelijk hebben jullie begrip voor deze maatregelen en intussen TAKE CARE!

Het Multizorg De Vaart team

geschreven op 24 april 2020

Contact

MultiZorg De Vaart, Kolonel Begaultlaan 3A, 3012 Wilsele