Andres Schroeders - Kinesist

andres.schroeders@outlook.com

Over mezelf

Ik hou van sport en beweging (Voetbal/ Fitness/ Thai Box/ Thai Chi/ Kung Fu/ Yoga/ Muurklimmen... ). In mijn vrije tijd speel ik graag piano.

Op jonge leeftijd (12 jaar) had ik reeds te kampen met een discushernia die bleef aanslepen. Zoekende naar de oorzaken van dit probleem en geboeid door het menselijke lichaam heb ik dan besloten om kinesitherapie te gaan studeren aan de KULeuven. Doorheen jaren van studie en zelfontwikkeling heb ik dit euvel weten te overwinnen.

Opleiding

Master in de Bewegingswetenschappen en kinesitherapie, optie manuele therapie.

Specialisaties

Voor mijn thesis aan de KULeuven, deed ik onderzoek naar de Cortico Musculaire Connectie of CMC (verbinding tussen hersenen en het bovenste lidmaat) bij mensen die een CVA hebben doorgemaakt. Op basis van de resultaten van dit onderzoek heb ik mijn eigen behandelplan opgesteld waarmee ik positieve resultaten boek en de grove motoriek heb weten terug te winnen.

Ik start mijn behandeling met het losmaken van de musculaire structuren van de hand (vingers/ pinkmuis/ duimmuis) en onderarm tot in de schouder en het schouderblad. Deze zeer intensieve behandeling duurt een maand. Van zodra deze musculaire structuren volledig los zijn, ga ik over tot de eigenlijke revalidatie waarbij de nodige musculatuur (al dan niet in combinatie met elektrotherapie) terug kan worden opgetraind. Het losmaken van de musculatuur is de eerste stap in het revalidatieproces en zorgt voor een optimalisatie van de eigenlijke revalidatie met 90% doordat de patiënt maximaal gebruik kan maken van de (resterende) musculatuur. 

Ook wordt er rechtstreeks op de hersenen zelf gewerkt, door middel van spiegeltherapie en MIT (Motor Imagenary Therapy).

Naast de conventionele kine ben ik dus gespecialiseerd in de revalidatie van het bovenste lidmaat na een CVA. Voor mijn specialisatie kunnen patiënten bij mij terecht die:

  • een CVA (beroerte) hebben doorgemaakt
  • hierdoor een verminderde armfunctie hebben
  • in staat zijn om bewust een minimale kracht in de getroffen arm/hand te produceren
  • geen slappe laesie hebben.

Ben jij een patiënt (of ken jij een patiënt) die voldoet aan dit profiel, baat zou hebben bij deze behandeling en interesse heeft om ze te ondergaan, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Afspraak maken

Telefonisch op: 0496620391

Contact

MultiZorg De Vaart, Kolonel Begaultlaan 3A, 3012 Wilsele